Polityka Prywatności” DEHAG extra „ s.c. oraz komórki organizacyjnej Centrum Medyczne Medrex

Ochrona prywatności naszych klientów i pacjentów stanowi dla nas priorytetową kwestię. W trosce zatem o bezpieczeństwo Twoich danych osobowych oraz mając na uwadze obowiązujące przepisy prawa- w Dehag extra oraz jego komórce organizacyjnej Centrum Medycznym MEDREX- ustanowiono politykę określającą zasady dotyczące gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych
Podstawy prawne przetwarzania danych osobowych
Podstawy prawne przetwarzania Twoich danych to:
- objęcie opieką medyczna na podstawie umowy z naszymi partnerami
-  świadczenie usług medycznych,
- przepisy prawa.
Administrator Danych Osobowych
Administratorem Twoich danych osobowych jest” DEHAG extra „Krystyna Tomulewicz, Mikołaj Tomulewicz z siedzibą w Białymstoku, przy ul. Krakowskiej 9

Inspektor Ochrony Danych

Wyznaczyliśmy inspektora ochrony danych. Jest to osoba, z którą możesz się skontaktować we wszystkich kwestiach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z przysługujących Ci praw.
Z inspektorem możesz się kontaktować w następujący sposób:

listownie na adres:
Inspektor Ochrony Danych , ul. Krakowska 9, 15-875 Białystok
przez e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Dane osobowe

Udostępniane nam przez Ciebie dane osobowe przetwarzamy w celu :

- świadczenia Ci usług medycznych
- obsłużenia reklamacji jeśli takie złożysz,
- prowadzenia archiwum danych osobowych zgodnie z obowiązującymi przepisami,
- zapewnienia bezpieczeństwa osób i mienia (prowadzony monitoring wizyjny Centrum Medycznego).

W związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługują Ci następujące prawa:

- prawo wycofania zgody,
- prawo dostępu do Twoich danych osobowych,
- prawo żądania sprostowania Twoich danych osobowych,
- prawo żądania usunięcia Twoich danych osobowych, tylko w sytuacji jeśli nie będziemy zobligowani   przepisami prawa do ich przetwarzania,
- prawo żądania ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych,
- prawo do przenoszenia Twoich danych osobowych, tj. prawo otrzymania od nas Twoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie informatycznym nadającym się do odczytu maszynowego. Możesz przesłać te dane innemu administratorowi danych lub zażądać, abyśmy przesłali Twoje dane do innego administratora w przypadku możliwości technicznym w tym zakresie.
- prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych czyli Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Aby skorzystać z powyższych praw, skontaktuj się z nami lub z naszym inspektorem ochrony danych.

Dane zbierane automatycznie.

W trakcie odwiedzania naszej strony automatycznie rejestrowane są dane dotyczące Państwa aktywności, m. in. adres IP, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego. Dane te wykorzystywane są tylko i wyłącznie w celach administracyjnych i statystycznych.

Wykorzystanie ciasteczek („cookies”)

Nasza strona internetowa może wykorzystywać mechanizm „cookies”, który służy do identyfikowania sesji użytkownika podczas korzystania z naszej strony www. „Ciasteczka” nie zawierają żadnych danych osobowych i zapewniają właściwe działanie aplikacji.
Udostępnianie danych podmiotom trzecim DEHAG extra. będzie przekazywać Twoje dane osobowe:

-podmiotom przetwarzającym dane w imieniu administratora danych na podstawie umowy
-podmiotom uprawnionym przepisami prawa,
-podmiotom i osobom fizycznym , które upoważnisz